Naar inhoud

Code Hans

Code Hans is een creatieve welzijnsorganisatie. We zijn gestart in 2019 en ontstaan vanuit de wens om het nu eens echt anders te doen.

 

Code Hans stelt behoeften en initiatieven van inwoners centraal. We voeren projecten uit met dorps- en wijkbewoners en gebruiken het talent en het enthousiasme van de inwoners om te zorgen dat het resultaat van de deelnemers zelf wordt. Geen plannen bedenken vóór mensen, maar aan de slag mét mensen. Code Hans mag dan net komen kijken, dat geldt niet voor de medewerkers. Die zijn al jarenlang, soms tientallen jaren, actief in welzijn, zorg en het sociaal domein. Wil je weten of onze werkwijze past bij jouw visie op het werk, lees dan het A4-tje met onze filosofie. Of neem contact op en kom langs voor een kop koffie. Nieuwe ontmoetingen vinden we altijd leuk. Dan vertellen we je ook gelijk waar die rare naam Code Hans vandaan komt en wat dat spaarvarken hierboven doet.

 

Code Hans op Facebook

Ons werk

Heb je ideeën om de samenleving mooier te maken? Laten we kijken of we samen een project kunnen starten.

  

Wil je meer samenhang in je wijk, meer verbinding in je dorp, meer mogelijkheden voor de jeugd of meer kansen voor anderen? Code Hans ontwikkelt graag samen met inwoners projecten met maatschappelijke betekenis. Dan doen we voor groepen inwoners, maar ook in opdracht van en in samenwerking met gemeenten, scholen, zorg- en (andere) welzijnsorganisaties, bedrijven. Eigenlijk iedereen met een mooi projectidee, groot of klein. Aangezien goede ideeën het beste tot bloei komen in een inspirerende omgeving, bieden we ook ondersteuning bij het vormgeven van (welzijns)beleid aan gemeenten en andere organisaties. We hebben veel ervaring met beleidsontwikkeling binnen het sociaal domein. Op dit moment doen we ondermeer vrijwilligersbemiddeling, jongerenwerk, maatschappelijke begeleiding van statushouders en ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen. Wat kunnen we voor jullie doen?

Vrijwilligers gezocht!

Code Hans zoekt vrijwilligers voor allerlei activiteiten in Opsterland. Wil je graag je talenten benutten, nieuwe mensen ontmoeten, iets doen voor iemand anders én voor jezelf? Meld je aan! Samen kijken we wat je leuk vindt en waar je kracht ligt. Op dit moment zoeken we vooral vrijwilligers om statushouders te ondersteunen. Je kunt deze nieuwkomers die sinds kort in Opsterland wonen op allerlei praktische manieren helpen. Je kunt ze wegwijs maken in hun nieuwe dorp. Je kunt brieven aan ze uitleggen en formulieren met ze invullen. Je kunt ze helpen met klusjes in en om het huis. Je kunt ze (beter) Nederlands leren spreken. Zo zorgen we samen dat deze nieuwe Opsterlanders zich steeds beter zelf kunnen redden en zich gaan thuisvoelen op hun nieuwe woonplek. Doe je mee? Meld je aan als vrijwilliger of neem contact op voor meer informatie. Dat kan met ons contactformulier of je kunt een mailtje sturen naar vrijwilligers@codehans.nl of bellen met Marissa (06 29 18 08 87). Het lijkt ons leuk om binnenkort kennis met je te maken!

Actueel

Vrijwilligersmarkt Ureterp 15 april

Zaterdag 15 april a.s. organiseren Code Hans, ZuidOostZorg, de Bibliotheek en Gemeente Opsterland van 13:00 tot 16:00 uur een vrijwilligersmarkt in De Lijte in Ureterp. De markt is bedoeld om organisaties in en rond Ureterp die met vrijwilligers werken en mensen die vrijwilligerswerk willen doen met elkaar in contact te brengen. Aanmelden als organisatie kan nog steeds! Vorig jaar organiseerden we een vrijwilligersmarkt in Gorredijk en het jaar daarvoor eentje (online vanwege corona) voor Beetsterzwaag. De informatie van die twee markten is nog beschikbaar en de organisaties in en rond Beetsterzwaag en Gorredijk zoeken nog vrijwilligers!

Meld je aan voor Ureterp 15 april 2023

 

Markt Gorredijk 2022

 

Markt Beetsterzwaag 2021

We zoeken vrijwilligers!

Code Hans zoekt vrijwilligers voor allerlei activiteiten in Opsterland. Samen kijken we wat je leuk vindt en waar je kracht ligt. Op dit moment zoeken we vooral vrijwilligers om statushouders te ondersteunen. Scroll naar boven om meer te lezen, of ...

... bekijk de poster

Taalcoaches en taalcafés

Code Hans ondersteunt de taalcoaches en de taalcafés in Opsterland. Taalcoaches helpen mensen individueel om (beter) Nederlands te leren spreken. In de taalcafés in Gorredijk (maandagochtend) en Ureterp (donderdagmiddag) gebeurt dat ook, maar dan samen met anderen in een gezellige groep. Meer informatie bij Marissa: marissa@codehans.nl of  06 2918 0887. Ook als je taalcoach wilt worden!

Klik hier voor de flyer Gorredijk

 

Klik hier voor de flyer Ureterp

 

Klik hier voor de flyer Ureterp in het Arabisch

Projecten

Romte Foar Talint

Romte Foar Talint is de naam van vrijwilligersbemiddeling in de gemeente Opsterland. Op de gelijknamige website vind je het prikbord voor vrijwilligersvacatures en voor mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Binnen Romte Foar Talint starten we met inwoners en organisaties leefbaarheidsprojecten in dorpen en gemeentebreed. Binnen die projecten besteden we specifiek aandacht aan vrijwilligerswerk. Daarbij hebben we oog voor mensen voor wie meedoen niet altijd vanzelfsprekend is. We ondersteunen de projecten en bieden waar nodig individuele coaching.

Ga naar de website Romte Foar Talint

Jongerenwerk Code Hans

Code Hans doet het jongerenwerk in de gemeente Opsterland. Dat deden we tot 31 december jl. onder de naam JongFM. Vanaf 1 januari 2021 heet het jongerenwerk heel toepasselijk 'Jongerenwerk Code Hans'.

Ga naar de website Jongerenwerk Code Hans

Begeleiding Statushouders

Code Hans verzorgt de maatschappelijke begeleiding van statushouders die in Opsterland komen wonen. Dat doen we samen met vrijwilligers die de statushouders helpen met allerlei regeldingen en met het ontdekken van de buurt. Daarnaast ondersteunt Code Hans het taalcafé en de taalcoaches die statushouders helpen om het Nederlands onder de knie te krijgen. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Vind je het leuk om nieuwkomers behulpzaam te zijn in hun nieuwe woonomgeving, neem dan contact op met Marissa (06 2918 0887 | marissa@codehans.nl). Elke dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur is er een spreekuur voor statushouders en vrijwilligers in ons kantoor in De Skâns (linker ingang).

Oekraïense vluchtelingen

Code Hans ondersteunt de Oekraïnse vluchtelingen in Opsterland. We coördineren en ondersteunen de vrijwilligers die de Oekraïners met raad en daad terzijde staan. Alle informatie die handig is voor mensen in Opsterland die Oekraïners helpen, staat op onze website www.opsterlandvooroekraine.nl. Regelmatig organiseren we bijeenkomsten voor de Oekraïners zelf. Wekelijks verzorgen we Nederlandse les. Verder delen we informatie met de Oekraïners via de appgroep 'Ukranians in Opsterland'. Kijk op de website of mail of bel ons voor meer informatie.

Klik hier om naar de website te gaan

Onze mensen

Alies Brouwer

jongerenwerker

Coördineert diverse projecten met jongeren en ondersteunt statushouders.

Alies op LinkedIn

Dorien Tadema

projectmedewerker

Ondersteunt de taalcoaches en taalcaféhouders en de vrijwilligers van statushouders. Begeleidt diverse jongerenprojecten.

Dorien op LinkedIn

Iris van der Heide

Ambassadeur Jeugd

Is link tussen Code Hans en de jeugd en uitvoerder van de Jeugdagenda met de Raad van Opsterland.

Jos Allersma

projectcoördinator / bedrijfsvoering

Coördineert ondersteuning aan Oekraïense vluchtelingen. Ondersteunt vrijwilligersprojecten. Doet de bedrijfsvoering. Medeoprichter van Code Hans.

Jos op LinkedIn

Karst Jan Blok

contactmedewerker

Beheert het prikbord Romte Foar Talint en ondersteunt statushouders.

Karst Jan op Linkedin

Klif Hoeksma

jongerenwerker

Is het gezicht van het jongerencentrum in Ureterp en bezig met een plek voor de jeugd in Bakkeveen. Zoekt de jeugd ook (daar)buiten op.

Marissa van der Walle

projectcoördinator

Coördineert vrijwilligersprojecten en is aanspreekpunt voor vrijwilligers en taalcoaches van statushouders.

Marissa op LinkedIn

Nuha Hatahet

contactmedewerker

Ondersteunt statushouders en coördineert voor hen het spreekuur/ontmoetingspunt.

Raimondo de Vries

projectmedewerker

Ondersteunt statushouders en Oekraïense vluchtelingen

Raimondo op LinkedIn

Rob van der Holst

projectcoördinator / jongerenwerker

Is initiator van veel projecten met de jeugd. Coördineert de ondersteuning van statushouders. Medeoprichter van Code Hans.

Rob op LinkedIn

Sennah de Vos

Ambassadeur Jeugd

Is link tussen Code Hans en de jeugd en uitvoerder van de Jeugdagenda met de Raad van Opsterland.

Titia Terpstra

jongerencoach

Begeleidt jongeren bij het ontdekken en inzetten van hun mogelijkheden en kwaliteiten.

Titia op LinkedIn

Twan Duin

jongerenwerker

Is het gezicht van de jeugdsoos in Gorredijk en (daar)buiten en van jongerenwerk op school (op de BHS).